Rejser

Postcard from Greece #2

19. August 2015

20140715-DSC00572

20140713-DSC00489boldeI fik vist aldrig postkort nummer to fra Grækenland. Jeg havde jo gemt alle de gode madbilleder til et senere indlæg til jer. Nu får I dem lidt forsinket… hvis det hjælper, så bare forestil jer, at postkortet er gået tabt i posten og først er kommet frem nu. Lidt ligesom i Amélie filmen.
Er billederne ikke lækre? Hvis jeg ikke lå syg med en lille sommerinfluenza lige nu, så ville min mund nok løbe i vand. Jeg har altid haft en ting for græsk mad (altså den uden kød eller fisk). De enkle retter og ingredienser kombineret med velsmagende krydderier giver en virkelig tilfredsstillende madoplevelse. Græsk salat, tzatziki og krydret tomatris… mums!
Når man får mulighed for at nyde græsk mad i Grækenland bliver den lige en tand mere lækker. Tomater, agurker og oliven smager af sydlandsk sol, fetaen er mere intens og generelt er råvarerne mere friske og modne. Jeg skal heller ikke afvise, at jeg fik spist græsk salat i hvert fald hver anden dag på ferien (halloooo – tomater, agurker, løg, peberfrugt, oliven og feta toppet med salt, olivenolie og oregano!) – upsi.
De gyldne dejbolde på billedet ovenover er forresten en form for friteret donutdej og hedder loukoumades i Grækenland, de serveres enten med honning & kanel eller med andre søde toppings som f.eks. chokoladesovs. Vi fik købt den mindste størrelse og selvom vi delte boldene var der stadig nok til et helt måltid. Det var én af retterne, som vi prøvede til en græsk byfest i Notos.
Har I en græsk favorit? Ouzo tæller også ?

20140719-DSC00710 20140719-DSC00708 20140720-DSC00722

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply