Blogtanker

Lately, I’ve been watching

7. May 2016

Halløj derude, har I også nydt hver og en solstråle i forårsskønne Danmark i dag? Jeg kan slet ikke få nok af det her vejr, det har været så tiltrængt! Vi er gået igennem verdens længste vinter… eller sådan føles det i hvert fald.
I de kolde, triste måneder kværner jeg utrolig mange serier og film. Og fordi jeg altid kender nogen, der spørger: “har du nogle anbefalinger til, hvad jeg kan se?” kommer her de to bedste serier, som jeg har set i løbet af de sidste to måneder (bare roligt, jeg kommer ikke med nogle spoilers):

112263

Foto: Alex Dukay / Hulu

11.22.63 (Hulu)

Titlen refererer til attentatet på John F. Kennedy og TV-miniserien er baseret på Stephen Kings roman med samme titel. Serien har otte afsnit, hvoraf ét af dem er instrueret af James Franco, der spiller hovedrollen Jake Epping.
Plottet virker umiddelbart som den klassiske tidsrejse-fortælling, hvor hovedrollen rejser tilbage i tiden for at ændre fortiden og dermed påvirke fremtiden. Da jeg begyndte at se det første afsnit, vidste jeg ikke mere om serien end det og regnede med (måske også frygtede) lidt en Sci-Fi agtig stemning. Serien overraskede dog super positivt, idet det faktisk ikke var selve tidsrejsen, der tog fokus, men mere Jakes mission og udfordringer i 60ernes USA. Jeg vil ikke sige mere end, at jeg er vild med seriens tema, fortælling og pace og at jeg slugte serien på små to uger 😉
Se den, hvis du kan lide: Mad Men blandet med Looper og Pleasantville

petradaterheleverden

Foto: DR Presse

Petra dater hele verden (DR)

Jeg havde set en reklame for ‘Petra dater hele verden’ og synes umiddelbart, at det lød som en sjov idé for et TV-program. Jeg så første afsnit en søndag formiddag og blev hurtig hooked på både konceptet, Petra, som er testperson, reporter og speaker på samme tid, og det format, som programmet blev præsenteret i.
Idéen med programmet er, at vi følger Petra, som er en dansk kvinde, der egentlig godt kunne tænke sig en kæreste, men som er træt af datingkulturen i Danmark, hvor hverken hun eller hendes date tør give sig umage med at møde et nyt menneske. For at finde ud af, om tingene kan gøres på en anden og måske bedre måde, tager Petra til otte forskellige lande og prøver deres datingkultur – på godt og ondt.
Man får ret hurtigt et godt billede af Petra som person, vi er med hende i pinlige, sjove og udfordrende situationer og hun er dejlig ærlig! Hun kan både sige fra og være naiv, men er altid opmærksom og nysgerrig. Jeg føler næsten, at jeg har lært hende at kende og at jeg har været med hendes på rejsen igennem otte forskellige datingkulturer. Det hænger nok sammen med, at hun både taler direkte ind i kameraet og til kamerakvinden/manden bag kameraet og at hun selv optager mobilvideoer fra f.eks. hendes hotelværelse. Som de fleste gør i udlandet, udtaler hun også tit tanker om ting og mennesker, som man ikke ville gøre hjemme i Danmark – for her ville folk omkring kunne forstå, hvad man sagde. Det fører nogle gange til sjove sætninger og situationer og medfører naturligvis, at vi føler os som en nær veninde, som hun deler hendes tanker med.
Programmet er sammensat meget low-key og afsnittene er let spiselige, man kunne nok sagtens se fire afsnit på en dag.
Udover at levere spændende indsigt i udenlandsk datingkultur, får man også smag på mere generel kultur i andre lande og lad mig blot slå fast – jeg skal aldrig date i Brasilien!
Du kan se Petra dater hele verden på DR appen eller online indtil den 27. maj.

Har du set en eller begge af de to serier eller har du nogle anbefalinger? Så skriv endelig en kommentar, jeg vil super gerne høre dine tanker og er altid på jagt efter spændende anbefalinger 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply